Restjes behang

Restjes behang

“Beter te veel dan te weinig” wordt er vaak gedacht tijdens het kopen van onder andere verf en behang. Deze manier van shoppen resulteert vaak in een garage of schuur vol met halflege potten verf en restjes behang. De verf gebruiken veel mensen vaak nog wel voor het een of ander, maar het behang blijft vaak onaangeraakt nadat het eenmaal weggelegd is. Zonde! Er zijn namelijk enorm veel leuke kleine (en ook een paar wat grotere) DIY’s waarin gebruik wordt gemaakt van restjes oud behang.

Kastjes opfleuren
Restjes van behang kan je gebruiken om je meubels leuke details te geven. Behang bijvoorbeeld de zijkant van laatjes met de resten behang zoals op de foto hier onder of behang juist de binnenkant van de bestek la.
behang1

 

Dienblad
Deze DIY is super simpel en snel klaar maar heeft wel een heel leuk resultaat. Maak je dienblad net iets meer speciaal door het oppervlakte van het blad te bekleden met behang. Je kunt ervoor kiezen om het behang op maat te snijden en op te plakken, maar je kunt ook meerdere repen snijden en een het stuk behang vervangen wanneer hij vies is geworden. Bij de tweede optie hoef je dus geen behangerslijm te gebruiken.
behang

 

Schilderij
Nog zo’n gemakkelijk DIY idee! Gebruik een mooi stuk behang dat je over hebt als schilderij. Knip of snij het behang op maat, stop het behang in een mooie lijst en je bent klaar! Een tip is om het schilderij dan niet op de muur te hangen die je in datzelfde printje hebt behangen.
behang2

 

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider