Een minimalistische woonkamer, je moet er van houden. De een…
Professionele keukeninrichting
Wil je in je eigen huis ook een professionele keukeninrichting dan zou je het patroon van de horeca keuken kunnen volgen.
Kookeiland
De centrale werkplek is dan een kookeiland dat, net als in de horeca keuken, van alle kanten bereikbaar is. Aan de wanden zijn je werkplekken voor de verschillende bezigheden, het afwassen en het wassen van groenten, fruit en andere etenswaar gebeurt natuurlijk aan de dubbele spoelbakken, van roestvrij staal.
Daarnaast aan beide kanten zijn je werkoppervlakken voor het klaarmaken van de etenswaren voor het koken, het snijden, pellen en schillen. Aan de zijwanden van je keuken is de opslagruimte in de vorm van kasten en hangkastjes. Ook onder je werkbladen is kastruimte nodig, je potten en pannen hebben ook een vaste plek nodig.
De bar
In de meeste moderne keukens zien we aan de vierde wand een bar of een andere, open manier om de keuken in en uit te gaan. Maar een andere verbinding met de salon of met de eetkamer is natuurlijk ook mogelijk, een lange werktafel bijvoorbeeld met een doorgeefluik. Niet zo vriendelijk, wel heel efficiƫnt.
Je zou ook hier het voorbeeld van een horeca keuken kunnen volgen en een deur of dubbele klapdeuren in de keuken kunnen laten aanbrengen. Dan ontstaat er wel een duidelijke afscheiding tussen keuken en de leefruimtes van je huis, maar het is wat vriendelijker voor je medebewoners.
Volgende blog: Zweeds interieur voorbeelden
Vorige blog: Voorbeelden inrichting woonkamer