Paarse slaapkamer ideeen

Paarse slaapkamer ideeen

Veel mensen beschrijven paars als een rustgevende kleur. Daarom is het een prima kleur om te gebruiken in je slaapkamer. Let er dan wel op dat je geen knalkleur neemt. Lila, of lichtpaars is in je slaapkamer een betere optie. Donkerpaars, aubergine, is helemaal trendy deze herfst. Het fijne van deze kleur is dat je het makkelijk kunt combineren met natuurlijke kleuren zoals bruin en donkergeel. Gijs past ook altijd goed bij lila of aubergine. Je kunt meteen alle muren in je kamer paars gaan verven, maar als je liever klein wilt beginnen zijn paarse accessoires en meubels ook erg geschikt. Een opvallende paarse stoel een een paar gezellige paarse kussens kunnen je kamer meteen helemaal veranderen.

Als je wel graag een paarse muur wilt, is het handig om goed na te denken over je gordijnen. Een basic kleur past goed bij paars. Daarom is het handig om wit of grijs te nemen. Dan zit je altijd goed. Op de foto’s hier onder kun je zien dat bij een paars interieur bijna altijd hout gebruikt wordt. Niet allen staat bruin mooi bij paars, natuurlijke materialen passen er ook goed bij.

Riet is ook een goed voorbeeld van een natuurlijk product dat je kunt gebruiken. Zet bijvoorbeeld een mooie grote rieten mand aan het voeteneind van je bed. Je kamer krijgt hierdoor ook een stoer karakter. Een andere leuke accessoire voor in een paarse kamer is een zachte wollen deken. Het liefst grijs, wit of donkergeel natuurlijk. Groen kan ook nog wel eens een leuk optie zijn.

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider