Huis decoratie tips

Huis decoratie tips

Je hoeft geen professioneel interieur designer te zijn om de basic principes van het inrichten van een huis te begrijpen en uit te voeren. Op deze manier creëer je gemakkelijk een comfortabel en functioneel huis. Wij hebben een lijst met tips en trucjes om te zorgen dat je het huis op de juiste manier inricht.

1. Veel mensen denken dat een kamer groter lijkt als je alles tegen de muur aanschuift. Dat kan misschien werken als je een dansvloer wilt. Het ziet er meer uitnodigend uit als de meubels wat omringt zijn door ruimte.

2. Fotolijstjes moeten niet te ver naar boven opgehangen worden. Zorg ervoor dat de grote lijsten op ooghoogte hangen. Hang ook geen klein lijstje boven een bank, dat is niet de goede proportie. Hang er bijvoorbeeld drie dicht tegen elkaar.

3. Wordt een groupie. Als je meerdere items hebt van een bepaald soort decoratie zorg dan dat ze allemaal bij elkaar staan. Ga niet alles verspreiden door de hele kamer.

4. Oneven getallen zijn beter. Het is veel leuker als je vijf kaarsen hebt staan dan vier. Het is out of balance en dat is juist het idee dat je wilt creëren.

5. Groter is beter. Een kamer met alleen maar kleine meubels ziet er een beetje raar uit. Plaats bijvoorbeeld ergens in de kamer een groot item.

6. Wit is een neutrale kleur dus ook erg makkelijk om mee te combineren. Toch komt wit erg kil en koud over. Zorg voor wat kleur in huis. Verf een muur een felle kleur en zorg daarna voor bijvoorbeeld witte accessoires.

7. Licht is erg belangrijk. Als je een kroonluchter hebt zorg dan dat ‘ie op de juiste hoogte hangt. Vaak wordt ‘ie te hoog opgehangen wat erg zonde is van de mooie kroonluchter. Vergeet niet het zonlicht, dat is de belangrijkste bron.

8. Een focus-punt in huis is belangrijk. Het is een stuk meubel of decoratie dat de aandacht trekt als je de kamer komt binnenlopen. Om het belangrijkste punt kan je verder decoreren.

9. Zorg niet dat alles in een kamer dezelfde kleur heeft, dat is namelijk zo eentonig. Zorg voor wat diepte, gebruik verschillende kleuren.

10. Een kleed in de woonkamer hoort niet te ‘zweven’. Zorg ervoor dat het ergens onder een meubel past.

huis decoratie tips

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider