Meubels van pallets maken

Pallets zijn multifunctioneel, je kunt ze voor meubels voor binnen en buiten het huis gebruiken. Een pallet kan omgetoverd worden tot stoel, kastje, kapstok en nog veel meer. Pallets hebben een authentieke en robuuste uitstraling en passen daarmee perfect in een landelijk interieur.

Je hoeft al lang niet meer langs de weg te struinen op zoek naar verdwaalde pallets wanneer je een meubel van pallets wil maken. Tegenwoordig zijn er heel veel webshops waarop je verschillende soorten pallets kunt kopen. 123pallets verkoopt houten pallets die in formaat variëren van 60×80 cm tot 100×120 cm.

Dit zijn leuke ideeën voor meubels die je zelf van pallets kan maken:

– Zwevend pallet bed voor in de tuin. Koop twee grote pallets en hang die met stevig touw onder elkaar in een boom. Hang aan de bovenste pallet lampionnen of andere decoratie en leg het onderste pallet vol met zachte kussens.

– Kaarsenkroonluchter voor in de tuin of op het balkon. Bevestig haken aan de onderkant van een pallet en hang hier potjes met kaarsen in aan. Hang de pallets vervolgens met ijzeren kettingen of ander stevig materiaal aan het plafond.

– Handdoek rek en plankje. Zaag een deel van de pallet af en maak aan de onderkant grote gaten in het hout waar je een ijzeren of houten stang door kan rijgen. Hang deze in de badkamer en je hebt een handdoek rekje met een plank erboven.

pallet1

pallet2

pallet3

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider