Man cave tijd

Man cave tijd

Langzaam maar zeker kan je als man het gevoel krijgen dat het huis steeds minder van jou wordt. Als vrouw heb je dat niet zo snel in de gaten. Het ziet er toch gezellig uit en hij heeft aan de keukentafel toch zijn eigen plekje voor zijn fotohobby?

Huis voor jezelf

Je woonde eerst alleen en had het huis voor jezelf, niemand die zich ermee bemoeide. Heerlijk! Na verloop van tijd kreeg je je vriendin en nu wonen jullie samen in het huis. Dat is natuurlijk hartstikke gezellig, maar het huis verandert daardoor wel. Natuurlijk is dat niet negatief, het is veel gezelliger om samen te koken en een paar bloemen en tierelantijntjes vind je heus niet erg. Veel mannen verlangen stiekem ook nog naar een man cave.

Een man cave

Een man cave, wat is dat? Het is een (kleine) kamer in huis die je toch eigenlijk nergens voor gebruikt, behalve opslag. Sommige mannen bouwen een schuurtje of de garage om. Het is een plek speciaal voor mannen, voor jouw hobby, voor jouw muziek, en ga zo maar door. Steeds meer mannen steken de handen uit de mouwen en verwezenlijken hun man cave.

Een halfuurtje

Consequentie is natuurlijk wel dat je de keet zelf moet schoon houden, maar dat heb je er vast voor over. En het is natuurlijk niet de bedoeling dat je 24/7 in je man cave te vinden bent, maar al zit je er maar een halfuurtje per dag. Even tot rust komen, even geen zorgen over je werk, gewoon even chillen.

Verbouwen

Als je een kamertje tot man cave gaat verbouwen, haal hem dan eerst helemaal leeg. Alle spullen eruit en een nieuw begin. Welke kleuren wil jij op de muur? Of wil je zo’n lekker robuuste niet-afgewerkte muur? Trek dan alle lagen behang er maar af en kijk welk pareltje eronder verstopt zit.

pvc jaloezieen scandinavisch interieur

Interieur

In een man cave staat een industrieel interieur ontzettend gaaf. Ruwe elementen, zoals steen, beton, ijzeren buizen, ander metaal en houtstructuren doen het super goed. Combineer dat met een kunstwerk van glas, schapenvellen of een koeienhuid en je interieur ziet er geraffineerd en stijlvol uit.

interieur wintertrends 2017

Pooltafel en minibar

Heb je de ruimte? Hoe gaaf is het dan om een eigen pooltafel neer te zetten, een dartbord op te hangen of een minibar in te richten? Zorg dat je een zaterdag vrij hebt en ga alle kringloopwinkels in de buurt af, zeker weten dat je interessante dingen vindt. Een oude, stoere stoel of een bijzonder bureau? Verf hem en geef hem een ereplekje.

Mannenwereld

En hoe staat je vriendin in dit hele verhaal? Een voordeel voor haar is dat er nooit meer rommel van jou door het huis slingert (toch, want jij zit met je hobbyspullen en administratie in je man cave?). En je hebt een plek waar je je vrienden kunt ontmoeten, zonder dat zij of de kinderen er last van hebben. Daarnaast is het goed voor een man om af en toe even in je eigen mannenwereld te zijn. Dat doet je vriendin toch ook met haar vriendinnen? Het maakt je als man gezelliger als je even tijd voor jezelf hebt gehad en daar worden jullie allebei gelukkiger van!

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door