L-vormige woonkamer inrichten

L-vormige woonkamer inrichten

Een l-vormige woonkamer biedt design- en inrichtingsopties die je niet makkelijk kan krijgen bij vierkante of rechthoekige kamers. Je krijgt wel te maken met extra leuke uitdagingen. De eerste beslissing die je moet nemen is of je de woonkamer in z’n geheel wilt gebruiken of niet. Zo kan je er namelijk ook voor kiezen om het kleine hoekje te gebruiken als een andere kamer met één functie. Dan kan je bijvoorbeeld denken aan een werkplek, een speelhoek, een eethoek of misschien wel een kleine slaapkamer. Als je een aparte ruimte wilt hebben moet je ook denken aan de afscheiding. Hang er bijvoorbeeld een gordijn tussen.

Als de kleine kamer een verlenging wordt van de andere ruimte is het belangrijk dat er een goede doorstroming is in de kamer. Dit moet de kamer in één geheel laten. De juiste kleuren en attributen zijn hierin heel belangrijk. Gebruik ten eerste dezelfde kleur voor beide ruimtes. Tuurlijk, je kan kiezen voor andere kleurtinten en die op verschillende manieren gebruiken. Het is wel verstandig om de lange kant van de L in dezelfde kleur te verven.

Een ander middel om de l-vormige woonkamer als een geheel te laten lijken is door een focuspunt te maken aan het einde van de grote kamer (waar de grote kamer aan de kleine kamer grenst).  Zo zou je daar een zithoek kunnen maken.

contemporary-living-room modern-living-room rustic-living-roomfa93b4ef476e86ff0614cfd6c1335383

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider