Planten voor in de badkamer

Planten voor in de badkamer

Of je badkamer nou heel groot is, of best klein. Dat maakt helemaal niets uit. Een badkamer kan je er altijd leuker laten uitzien door middel van plantjes.

De badkamer vormt een rust brengende oase in huis. De sfeer in de badkamer wordt niet enkel bepaald door de kleur van de tegels, gebruikte materialen en comfort maar ook door de keuzes van de accessoires. Net zoals planten dus, groen is the motto. De warmte, de luchtvochtigheid en het gedempte licht in de badkamer zorgen voor de ideale groeiomstandigheden voor bepaalde planten.

Planten die het goed doen in de badkamer hebben allemaal gemeen dat ze houden van een beetje schaduw, hoge temperaturen en hoge luchtvochtigheid. Tenzij je badkamer erg ruim is zou ik kiezen voor wat kleinere plantjes.

Planten lijken allemaal erg op elkaar, dus als je ze ooit wilt kopen in de winkel zijn dit de namen van de planten die geschikt zijn voor in de badkamer: Adiantum raddianum, Asplenium nidus, Carex brunnea, Chlorophytum comosum, Ficus pumila, Hatiora bambusoides, Nephrolepis exaltata, Spathiphyllum wallisii.

Voor nu zeggen deze woorden je natuurlijk helemaal niets, daarom hebben we de leukste ideeën opgezocht voor planten in de badkamer. De plantjes zijn te koop bij onder andere de Intratuin.

planten-voor-in-de-badkamer

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider