Kleur in je interieur

Kleur in je interieur

Een kleur kiezen blijft lastig. Kleuren zijn vrij complex, er zijn warme kleuren, koele kleuren, er zijn verschillende kleuren bij verschillende woonstijlen en ga zo maar door. Ook roepen kleuren emoties en gevoelens op. Om uit te zoeken welke kleur je nou wel in huis wilt en welke niet kun je dit artikel lezen.

Koele kleuren
Koele kleuren worden ook wel kille kleuren, koude kleuren of harde kleuren genoemd. Een bekende koele kleur is blauw, denk bijvoorbeeld aan de kleur ijsblauw, deze kleur herken je direct als een koude kleur. Veel blauw en groentinten zijn koude kleuren, maar er zijn ook bepaalde tinten van bijvoorbeeld roze of paars met een koele ondertoon.

Warme kleuren
Warme kleuren zijn vaak iets donkerder dan koele kleuren. Een goed voorbeeld van warme kleuren zijn rood, bruin en oranje. Maar ook een donkerblauw of een donkergroen kan een warme ondertoon hebben.

Zoals je ziet zijn niet alle blauwtinten koel en niet alle roodtinten warm. Wanneer je een mooie kleur op het oog hebt kan een medewerker in de bouwmarkt je vaak wel wat meer vertellen over de ondertoon van de kleur.

Licht versus donker
Bij het kiezen van een kleur moet je ook kijken naar of je een lichte of donkere kleur wilt. Een lichte kleur laat de kamer groter lijken en een donkere kleur maakt de kamer kleiner maar wel knusser. Voor een hele kleine kamer is donker dus minder geschikt, terwijl het is een grotere ruimte wel weer erg mooi kan zijn.

kleur1

kleur5

 

woon1

beige3

red-gold

 

 

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider