Scandinavische slaapkamer

Scandinavische slaapkamer

De Scandinavische landen zijn enorm populair als vakantiebestemming voor mensen die even rust willen vinden. Te midden van de grote stukken onaangetaste natuur vol naaldbossen en bergen vinden ze rust en kalmte. Een Scandinavische inrichting heeft een beetje hetzelfde effect. In de slaapkamer kom je tot rust en wil je ook graag een ontspannen sfeer, daarom is deze interieurstijl niet alleen fijn is de woonkamer maar ook in de slaapkamer.

Het is bewezen dat mensen minder lekker slapen in een kamer vol felle kleuren en een overdaad aan printjes. de Scandinavische woonstijl maakte gebruik van lichte kleuren zoals wit en pasteltinten, af een toe een grafisch printje er erg veel hout. Deze elementen zijn heel gemakkelijk terug te laten komen in de slaapkamer.

Kies voor een lichte kleur op de muren. Je kunt kiezen voor wit of crème maar ook lichte pasteltinten zijn goed, zo breng je toch nog een beetje kleur in de kamer als je dat graag wilt. Als je een witte muur kiest kun je ook de pasteltinten terug laten komen in bijvoorbeeld het dekbedovertrek. (Licht)Grijs is ook een populaire kleur in het Scandinavische interieur. Door middel van hout geef je je kamer een Scandinavische uitstraling. Gebruik het hout in de meubels zoals het bed, een nachtkastje of een kledingkast.

Een grafisch printje mag, maar houdt het subtiel. Kies bijvoorbeeld voor een witte fauteuil met een sierkussen met een lila grafisch printje.

scan

scan1

scan2

scan3

scan4

 

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider