Kledingkast organiseren

Kledingkast organiseren

Je kledingkast kan soms je grootste vriend en vijand zijn. Dit artikel gaat over het organiseren van een kast uit een babykamer. Maar ik ben ervan overtuigd dat de meeste tips ook kunnen helpen bij tieners of volwassen. Dus ook al heb je geen baby in je omgeving, dan kan je nog steeds verder blijven lezen.

Als je een baby hebt weet je vast wel hoe moeilijk het kan zijn om de kast georganiseerd te houden. Ze groeien erg snel, dus je hebt duizenden outfits in de kast hangen. Veel verschillende sokjes, rompertjes en schoentjes. Hoe hou je alles nou op zijn plek en overzichtelijk?

1. Je moet eigenlijk beginnen met het op maand en grootte hangen van de kleertjes. Wat erg handig is om een scheidings schijf te kopen. Hierdoor weet je makkelijk welke maat waar hangt en dan weet je ook zeker dat ze niet door elkaar komen.

2. Denk na over wat je later nog nodig hebt. Bijvoorbeeld boekjes, knuffels etc. Maak daar alvast ruimte voor in de kast. Dan weet je waar wat komt en ben je dalijk niet in paniek als je geen ruimte hebt.

3. Iets wat je zeker moet hebben zijn opbergdozen. Grote en kleine, waar je bijvoorbeeld accessoires in kan doen. Zoals sokjes, hoofdbanden en hoedjes.

4. Als je ergens extra ruimte hebt kan je lades nemen die naar buiten rollen. Daar kan je bijvoorbeeld slabbers, beddengoed of pampers indoen. Zorg er voor dat je er makkelijk bij kan.

5. Net zoals met volwassen is het veel makkelijker om dikke kleden waaronder truien en broeken op te vouwen en in manden te plaatsen. Vooral als het zomer is, dan hoef je er op dit moment niet naar om te kijken.

6. En vergeet de schoenen natuurlijk niet. Omdat ze nog zo klein zijn kan je ze sneller kwijt raken. Als je ze ophangt aan speciale hangers heb je ze altijd op een rijtje.

Back-of-the-Door-Buckets fold-the-bulk nursery-boxes nursery-closet-organization5 roll-drawers Section-the-Clothes shoes-organization-for-nursery-room stuffed-animal-storage

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider