Inrichting woonkamer modern

Inrichting woonkamer modern

Bij een moderne woonkamer zien we vaak strakke designs, strakke lijnen en een paar kleuren. Niet veel poespas. In moderne woonkamers gebruik je meestal lichte kleuren. Hierdoor lijkt de ruimte groter en geeft het je een vrijer gevoel. Gebruik een paar neutrale kleuren als wit, zwart, grijs, crème/gebroken-wit voor de muren en de wanden. Hou het plafond sowieso wit. Deze lichte kleuren kunnen zowel fris en koel als warm en knus.

Aan meubels kan je het beste kijken naar welke kleur de muren zijn. Pas de meubels hier op aan. Denk bij een zwarte of grijze muur aan donkere meubels met licht gekleurde accessoires. Bij een lichte muur juist lichte meubels met donkere accessoires. Dit maakt een goede combinatie.

Per seizoen kan je dan gaan bepalen welke eyecatchers je in je woonkamers wilt hebben. Denk bij de herfst en winter aan leuke en lekkere geurkaarsen en warme kleuren als bruin/oranje tinten en rood/paars tinten. Kussens en dekens die bij elkaar passen die op je bankstel liggen. Hier en daar wat winters groen. Denk ook aan de sfeerlichten. Dit maakt het helemaal af. Bij de zomermaanden kan je denken aan vrolijke en lichtere kleuren. A pop of colour. Dit is het mooie van de muren. Omdat ze zo neutraal zijn, kan je met de rest van je meubels en accessoires spelen en wisselen.

Qua setting van de meubels kan je het beste kijken waar jij het liefst je zithoek hebt. Dat is het belangrijkste. Als de keuken zich in dezelfde ruimte bevindt als de woonkamer, dan heb je dat alvast staan. The rest is up to you. Doe wat inspiratie op, google de dingen die jij mooi vindt en voel je vrij in de woonkamer.

feng-shui-modern-interieur

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider