Keuken stijlen

Keuken stijlen

Hoe meer kamer een bepaalde stijl hebben binnen het huis, hoe meer het huis een geheel lijkt. Behalve de woonkamer en de slaapkamer naar een bepaalde interieurstijl in te richten, kun je ook voor de keuken voor een bepaalde stijl kiezen. Alle interieurstijlen die je ook inde rest van het huis gebruikt kun je toepassen op de woonkamer.

Bij bepaalde interieurstijlen horen vaak bepaalde kleuren en een bepaald type materiaal. Door deze kleuren en materialen in de keuken te verwerken heb je al snel een keuken in de interieurstijl naar jouw keuze. Ook accessoires in een stijl dragen iets bij aan de uitstraling van jouw keuken. Koperen decoraties zoals een koperen theepot of koperen spotjes geven een keuken in een industriële stijl net iets extra’s.

keuken

Natuurlijk / landelijke keuken
Deze keuken herken je aan het gebruik van veel hout en andere natuurlijke materialen. Ook linnen en potjes met verse kruiden zie je veel terug in een landelijke keuken.

 

keuken1

Industriële keuken
In een keuken met een industriële uitstraling vind je vaak veel donkere kleuren en details van metaal en koper terug. Wij vinden vooral de lampen in deze keuken heel leuk!

 

Elizabeth Cooper's Sag Harbor Home – Lonny Magazine

 

Scandinavische keuken
Lekkere huiselijk, veel wit en veel hout, dat zijn de kernelementen van een keuken in Scandinavische stijl.

 

keuken4

Moderne keuken
Een moderne keuken is een heel strak vormgegeven keuken. Er wordt gebruik gemaakt van rechte lijnen en glimmende materialen. In deze keuken vind je niet veel decoraties en accessoires, alles zit opgeborgen in de kastjes.

 

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider