Interieur inrichting ideeën

Interieur inrichting ideeën

Er is altijd een tekort aan ideeën en niet iedereen heeft inspirerende gedachten in een lege woonkamer. Maar een lege woonkamer is iets heel moois, er kan nog van alles mee gedaan worden, het is nog lang niet af.

Over smaak valt wel te twisten natuurlijk, zeker als je met een gezin en een nieuwe woning komt. Ieder lid van het gezin heeft zijn of haar eigen smaak en de inrichting van de diverse slaapkamers zal dus geen probleem opleveren.

De gezamenlijke ruimtes daarentegen wel. Woonkamer, en in mindere mate ook de keuken, zijn er voor alle leden van het gezin, en voor hun gasten en bezoek.
Bij het inrichten van die ruimtes moet u beslist te rade gaan bij alle gezinsleden. En op zoek gaan naar de gemene delers op smaak gebied van die familieleden.

Accessoires bijvoorbeeld hoeven niet een enkele smaak te vertegenwoordigen, in een museum zie je ook schilderijen van verschillende meesters en uit verschillende tijdperken. Het is wel een goed idee om een thema te vinden voor de inrichting van woonkamer en keuken, en ook voor de andere algemene ruimtes in huis.
Zoek bijvoorbeeld een stukje familiegeschiedenis waar het hele gezin deel van is of is geweest, een familievakantie in Duitsland bijvoorbeeld.

Door Duitsland als thema te kiezen bij het inrichten van de woning zijn keuzes als het kleurenschema al een stuk makkelijker. Zet daar ook nog eens, nog steeds in overleg natuurlijk, een tijdperk bij, bijvoorbeeld de late middeleeuwen, en ook de keuze voor decoraties en schilderijen is makkelijker.

Zo is het mogelijk ideeën op te doen, niet alleen van elkaar, maar ook vanuit de geschiedenis, die tenslotte van deze groep mensen een gezin heeft gemaakt. En dit moeten de huiskamer, badkamer en keuken worden voor dat gezin, niet alleen voor u als ontwerper.

Interieur inrichting ideeën

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior Insider