Werkplek inrichten

Werkplek inrichten

Of jouw werkplek nou op kantoor of thuis is maakt niet uit, want beide moeten ongeveer op dezelfde manier worden ingericht. Natuurlijk heb je thuis net iets meer vrijheid omdat je alle vrijheid hebt en met niemand hoeft te overleggen, maar de basis is hetzelfde als bij een werkplak op een kantoor.

Licht
Zorg voor een natuurlijke lichtbron. Een lamp als extra verlichting is oké, maar zorg ervoor dat er ook een raam zit in de ruimte waarin jouw werkkamer zich bevindt. Buitenlicht is heel erg belangrijk voor de concentratie.

Meubels
De juiste meubels kiezen is erg belangrijk bij het inrichten van een goede werkplek. Gebruik je meerdere beeldschermen, schriften en kladblokken, dan is een groot bureau oppervlak erg belangrijk. Wanneer je alleen maar een laptop nodig hebt en misschien een paar losse documenten aan de zijkant is een kleiner bureau ook prima.

Kies de juiste stoel. Ga niet voor de goedkoopste bureaustoel van IKEA omdat hij maar drie tientjes kost. Als je per dag acht uur op de bureaustoel door moet brengen is het belangrijk dat je een stoel hebt die fijn zit en zorgt voor een goede zithouding. Kies je een stoel die niet goed zit, dan kun je hier na een uur al last van krijgen en wordt het oncomfortabel waardoor je niet goed je werk meer kunt doen.

Persoonlijke details
Maak je werkplek een beetje eigen door foto’s van familie of vrienden te plaatsen, of een ander leuk object waardoor jij je goed voelt. Je brengt immers een groot deel van de tijd door op de werkplek, dus zorg ervoor dat de ruimte een fijne sfeer heeft.

desk

desk1

desk2

desk3

 

Bron: Pinterest

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider