Ingebouwd bed

Ingebouwd bed

Ingebouwd bed klinkt misschien erg apart, maar het is toch wat logischer als je er foto’s bij ziet. Ingebouwde bedden komen in veel verschillende varianten. Je kan bijvoorbeeld denken aan een tweepersoonsbed in een verhoging in de grond, een éénpersoonsbed tegen de muur aan of misschien wel een stapelbed.

bed1 bed3Een ingebouwd bed is simpel gezegd een bed dat niet op zichzelf staat op de grond. Het bed is dan op één of andere manier ingevoegd in het interieur en dat zou dus de grond, de muur of een kast kunnen zijn. Ingebouwde bedden in de grond zijn handig voor degenen die niet echt van ochtenden houden en zo hun bed uit willen rollen.

bed2 bed4 bed5Maar ingebouwde bedden in een kast of muur kunnen ook heel praktisch zijn. En dat is natuurlijk omdat het niet veel ruimte inneemt. En vooral niet als je meerdere kinderen hebt. Een stapelbed geeft dan genoeg mogelijkheid om nog te kunnen spelen in de kamer. En als er een kast omheen is gebouwd kan je daar makkelijk al je spulletjes kwijt. Twee vliegen in één klap dus.

bed7 bed6

Als dit je wel iets lijkt moet je wel weten dat het niet heel gemakkelijk is om zelf te maken. Je moet hier echt van tevoren over nagedacht hebben. Of je moet heel veel tijd hebben. Dan is het wel te doen!

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider