Ideeën om te maken

Zelfgemaakte dingen geven je huis een originele en unieke uitstraling en voegt ook wat persoonlijks toe aan het interieur. Veel mensen denken bij DIY’s (Design it yourself) vooral aan accessoires en decoraties. Er zijn echter ook een heleboel handige DIY’s voor bijvoorbeeld in de keuken. Deze zien er niet alleen leuk uit, maar zijn ook nog eens super handig.

Keukengerei ophangen
Je kunt heel gemakkelijk zelf een rek maken waaraan je keuken gerei kan hangen. Het enige wat je nodig heb is de onderkant van een hark. Het mooiste is wel een wat ouderwetse hark dus duik de schuur in of neus eens wat rond op een marktje of in de tweedehandswinkel voor een mooi exemplaar. Monteer de hark in de keuken en hang aan de tanden je keukengerei!

Organiseer potjes kruiden
De verpakkingen van kruiden uit de supermarkt zijn vaak saai en niet erg decoratief. In plaats van deze saaie potjes in de keuken te zetten, kan je de kruiden ook in een andere verpakking stoppen. Koop bijvoorbeeld kleine weckpotjes bij Xenos, Action of Marskramer en plak hier leuke etiketten op met de naam van de kruiden.

Hangende voorraad
Deze DIY lijkt een klein beetje op de vorige. Giet pasta, rijst of mais vanuit de saaie verpakking over in een mooie glazen pot met schroefdop. De schroefdop is heel belangrijk! Plak de doppen vast aan de onderkant van een keukenkastje of een plank en schroef de potten aan de deksels vast. Nu heb je  voorraadpotten die je van de doppen af kunt schroeven als je de producten nodig hebt.

1keuken

keuken

keuken2

keuken3

keuken4

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider