Goedkope schilders vergelijken; waar op te letten?

Goedkope schilders vergelijken; waar op te letten?

Natuurlijk zijn er ook zeker legitieme schildersbedrijven die gewoon goedkoop zijn. In dit artikel geven we je meer informatie hierover zodat je indien je op zoek bent naar een schildersbedrijf achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Soms zijn schilders per uur erg goedkoop, maar vermelden ze niet dat hun materiaal bijvoorbeeld extra duur is en ze daar dus ook nog op verdienen. Probeer daar dus ook op te letten, verstandig is het om een offerte voor het gehele project aan te vragen, zodat je vooraf al 100% zeker weet wat de kosten gaan zijn.

Let bij goedkope schilders ook op dat ze kwalitatief goede verf gebruiken, de boel goed schuren (indien nodig) en voldoende lagen aanbrengen. Sommige schilders bezuinigen door niet of minder goed te schuren of door minder lagen verf aan te brengen. Daardoor is de klus sneller geklaard en is er minder verf nodig, maar is de kwaliteit minder dan wanneer hier niet op bezuinigd zou worden, en moet er over enkele jaren alweer geschilderd worden. Probeer dus altijd, en zeker met goedkopere schilders, op te letten dat er niet op de kwaliteit wordt bezuinigd.

Voordelen

Het inhuren van een professionele schilder (ook goedkoop) heeft vele voordelen. Niet iedereen is het hier in eerste instantie mee eens. Veel mensen denken dat het voordeliger is om zelf wat verf en een kwast in huis te halen en vervolgens aan de slag te gaan. Maar of je dan uiteindelijk tevreden bent met het resultaat is nog maar de vraag. Er zijn vele voordelen van een schilder en zijn er enkele mogelijkheden om op de totale prijs te besparen. Deze zetten we even voor je op een rijtje.

  1. Snel en professioneel

Een professionele schilder is opgeleid om te schilderen. Hij weet wat hij doet. Je denkt waarschijnlijk dat het een kwestie is van een pot verf en een kwast. Er komt echter veel meer kijken bij goed en professioneel schilderwerk. Vooral bij buitenschilderwerk. Want wat voor soort verf moet je gebruiken tegen het weer? Moet je buitenlak, beits of iets anders wel of niet gaan gebruiken? Opgeleide schilders zorgen voor een perfect resultaat. Je bent verzekerd van mooi en egaal schilderwerk en een sublieme afwerking. Schilders voeren dit werk ook nog eens vele malen sneller uit dan amateurs. In een handomdraai zien jouw muren of kozijnen er weer prachtig uit.

  1. Makkelijk besparen

Een schilder hoeft ook helemaal niet zo duur te zijn. Men maakt vaak de vergissing om te denken dat professioneel schilderwerk zeer duur is. Deze kosten wil men liever niet maken. Dankzij de winterschilder en de recente BTW-verlaging hoeft een schilder echter helemaal niet meer duur te zijn. In 2017 hoef je nog maar 6% BTW te betalen wanneer jouw huis 2 jaar of ouder is. Hieronder vallen ook werkzaamheden, zoals voorbereiden van het schilderwerk, voorbehandelingen en de gebruikte materialen. In de wintermaanden is het bovendien mogelijk nog meer voordeel te scoren. In deze maanden komt de zogenaamde winterschilder langs. Deze schilder werkt voor een verlaagd tarief. Je krijgt tot 30% korting op de werkzaamheden. Dat komt dus bovenop de BTW-verlaging. Geen enkele reden dus om in ieder geval gratis en vrijblijvende offertes op te vragen.

  1. Tarieven

Een goed schildersbedrijf kan je vooraf duidelijkheid verschaffen over de tarieven. In de vorm van een offerte zal hij je vooraf informeren over de kosten en wat er allemaal precies voor gedaan wordt.

Door meerdere offertes bij verschillende schilders op te vragen kun je een goed beeld krijgen van de exacte kosten, de kwaliteit en wat je allemaal mag verwachten.

Wat zijn de gemiddelde tarieven?

Als je kijkt naar de gemiddelde tarieven van een schildersbedrijf dan moet je rekenen op een uurtarief van 35 euro tot 45 euro per uur inclusief btw. Het zijn puur en alleen de loonkosten van een schilder. Hiernaast komen er natuurlijk nog kosten bij voor de verf en mogelijke andere materialen.

Schildersbedrijf tarieven 2017

Prijs per m2 €30 euro Incl. materiaal en verf
Prijs per uur €35 euro Incl. materiaal en verf

De bovengenoemde prijzen zijn inclusief BTW, arbeid en materiaalkosten. Afhankelijk van wat je wilt schilderen zullen de prijzen verschillen. De prijzen gaan omhoog als je moeilijk bereikbare plekken wilt schilderen en gaan de prijzen omlaag als je een groot aantal m2 laat schilderen.

Soort Aantal Prijs Beschrijving
Deur 1 € 100 euro Deur en deurpost
Muren 35 m2 € 850 euro Incl. materiaal
Plafond 30 m2 € 650 euro Incl. materiaal
Dakkapel 1 € 550 euro Helemaal inclusief kozijnen
Kozijnen 10 m2 € 500 euro Incl. verf en lak
Trap 1 € 450 euro

Voor de bovengenoemde oppervlakten gaan we uit van een gemiddelde woning.

  1. BTW-regeling 2017

Wanneer je schilderwerk in of rondom jouw huis hebt om uit te laten voeren kan het verstandig zijn eerst naar de BTW regeling te kijken. Wanneer jouw woning en de werkzaamheden onder deze regeling vallen kan het zomaar zijn dat je een groot bedrag op de totale kosten kunt besparen. Hierdoor geniet je grote voordelen, of kun je er voor kiezen om meer werkzaamheden uit te laten voeren.

Wat houdt de regeling in?

Wanneer jouw woning ouder is dan 2 jaar kun je al snel aanspraak maken op de regeling. Dit houdt voornamelijk in dat bepaalde werkzaamheden, zowel binnen als buiten jouw huis, onder het lagere btw tarief van 6% vallen. Dit scheelt aanzienlijk in de totale kosten, waardoor het aantrekkelijker wordt om eerder bepaalde werkzaamheden uit te laten voeren. Dit zorgt er niet alleen voor dat jouw huis er weer fris uit ziet, doordat je eerder de werkzaamheden laat uitvoeren voorkomt dit ook ernstige slijtage aan de woning. Zie ook de website van de Belastingdienst (www.belastingdienst.nl)

De regeling en het effect op de uiteindelijke prijs

Wanneer je er zeker van bent dat de werkzaamheden die je aan jouw woning wilt laten uitvoeren onder de btw regeling vallen is het zo dat je niet 21% maar 6% btw betaalt. Vooral wanneer je ingrijpende werkzaamheden uit laat voeren van een redelijk grote omvang kan dit erg veel in de totale kosten schelen. Uiteraard is het een percentage op de totale prijs, dus hoe hoger de totale kosten hoe groter je voordeel uiteindelijk uitvalt. Echter is het uiteraard bij alle werkzaamheden zo dat je in ieder geval een aanzienlijk lager btw tarief betaalt. Wanneer de werkzaamheden aan jouw woning dan ook onder deze aantrekkelijke regeling valt bespaart je sowieso op de totale kosten.

Ga naar schilder-feitjes.nl voor meer info.

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door