Decoratie aan de muur

Decoratie aan de muur

Dit is niet een gewone DIY waarin je iets kan maken om aan de muur te hangen. Dit is eigenlijk een project waarbij je zogezegd je eigen muur kan maken. Nee, je plaatst niet letterlijk een nieuwe muur in huis, maar een gehele nieuwe bedekking aan de muur. Het is echt een prachtig plaatje en daarom willen we dit met jullie delen.

Wat heb je hiervoor nodig? Een schuurblok of schuurpapier, voorgesneden schijven van berkenhout, een kwast, transparante polyurethaan, multiplex platen, bouwlijm, een boor, een tang en muurschroeven.

1. Schuur lichtelijk één kant van elke schijf. Verf met de verfkwast wat polyurethaan aan de geschuurde kant. Laat dit drogen.

2. Leg de multiplex op een vlakke ondergrond. Leg de schijven neer in een leuk patroon. Snij sommige schijven door de helft. Dat is nodig voor de onderkant van het multiplex tegen de rand.

3. Zet met bouwlijm de schijven vast aan het multiplex. Laat in elke hoek een stuk over om schroeven erdoorheen te boren en in het midden aan de lange kanten. Zodra het paneel is gemonteerd lijm je daarover nog schijven.

4. Om uiteindelijk de platen aan de muur te bevestigen is heel gemakkelijk. Boor in elke hoek en aan de lange stukken een schroef erdoorheen de muur in.

5. Zorg uiteindelijk dat je per plaat nog 6 schijven hebt die je over de open plekken heen kan lijmen.

Hieronder hebben we de foto’s van deze DIY en het eindresultaat. texture-wall-brich texture-wall-brich1c4cef0362337fd2bd2f21e383e626a14

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider