Ikea ideeën

Ikea ideeën

Er is bijna niemand die de Zweedse interieurketen Ikea niet kent. Op het gebied van mode is de Zweedse H&M een koploper op het gebied van budget fashion, en op het gebied van budget interieur is het, ook al Zweedse, Ikea een echte hit. Het lijkt wel of de Scandinavische bedrijven nooit iets verkeerd kunnen doen. In Nederland heeft bijna iedereen wel minsten een meubel van Ikea in huis staan. De meubels zijn praktisch en veel goedkoper dan designer meubels uit duurdere winkels. Wat wel een minpuntje is, is dat hierdoor het interieur er misschien minder uniek uitziet.

Maar daar is een oplossing voor! Ikea meubels zijn heel gemakkelijk op te leuken zodat ze een unieke en duurdere uitstraling krijgen. Wij hebben vandaag een paar van Ikea’s bekendste meubelen uitgezocht en hier een leuke DIY bij uitgezocht.

Bureaustoel pimpen
Deze stoel die in deze DIY is gebruikt is de SNILLE bureaustoel van Ikea. De stoel is verkrijgbaar in verschillende kleuren zittingen en de onderkant is normaal gesproken een grijze kleur. Met een dun stuk stof, mod pogde, gouden spuitverf en policrylic. Op deze website staat heel duidelijk omschreven hoe jij deze bureaustoel na kan maken.

ikea

 

Plakplastic
Met een paar velletjes of rollen plakplastic kan je heel veel leuks doen. De meeste knutselwinkels of winkels zoals Blokker en Marskramer hebben dit wel in het assortiment. Je kunt het plakplastic aanbrengen op planken, zoals hier onder met koper kleurig plakplastic is gedaan. Ook leuk is het om zilver (of een andere kleur) plakplastic aan de binnenkant van een open kast te plakken.

ikea1

ikea2

 

Hout toevoegen
Een eenvoudige EXPEDIT kast leuk je gemakkelijk op met aan paar planken hout. Zaag deze planken op de juiste lengte en bevestig ze aan het kastje.

ikea3

 

Bron: Pinterest

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider