Zelf boekenkast maken

Zelf boekenkast maken

Voor een nieuwe boekenkast is het makkelijkste om naar de meubelboulevard te rijden. Een boekenrek zelf maken is leuk als je handig ben met klussen en het is een stuk goedkoper.

Voorbereiding is het belangrijkste wat er is. De uitspraak ‘een goed begin is het halve werk’, is zeker bij een doe-het-zelf klus van toepassing. Men moet wel met een aantal zaken rekening houden, te weten:

– wat voor boekenkast je wil gaan maken;
– wat voor hout ga je gebruiken;
– een goede bouwtekening.

Zelf boekenkast maken

Bij een boekenkast zelf maken, moet je zelf afvragen wat voor soort boekenkast je wilt gaan maken. Je hebt recht-toe-recht-aan boekenkasten. Deze zijn het makkelijkst te maken. Dit in vergelijking met kamerhoge boekenkasten. Je kunt ervoor kiezen om een recht-toe-recht-aan boekenkast te maken, deze zijn over het algemeen makkelijker om te maken in vergelijking met kamerhoge boekenkasten. Je kunt ervoor kiezen om een recht-toe-recht-aan boekenkast te maken, deze zijn over het algemeen makkelijker om te maken in vergelijking met kamerhoge boekenkasten. Er moet er wel bij gezegd worden dat kamerhoge boekenkasten erg populair zijn. Kamerhoge boekkasten zijn moeilijk te maken. Het hout moet op maat gemaakt worden. Het geeft een warme uitstraling wanneer je een kamerhoge boekenkast hebt.

Soort hout

Meestal worden boekenkasten van hout gemaakt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit de volgende houtsoorten:

– MDF
– platen
– eikenhout
– steigerhout

MDF platen zijn makkelijk te bewerken. Dit is voordeel voor iemand die voor het eerst een boekenkast gaat maken. Je kunt de MDF platen ook verven. MDF platen kunnen prima geverfd worden. Eikenhout geeft een warme uitstraling. Je interieur moet daar dan wel bij passen. Steiger hout is erg populair. Veel boekenkasten bestaan uit steigerhout.

boekenkast bouwen

boekenkast maken

maken van boekenkast

zelf boekenkast maken 1

zelf boekenkast maken

afbeeldingen:pinterest

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door