Bamboe vloeren

Bamboe vloeren

Zullen we het eens hebben over bamboe vloeren. Het klinkt erg exotisch en misschien ook wat intimiderend als je niet zeker weet wat bamboe precies is en hoe het gebruikt kan worden in je huis.

Toch worden bamboe vloeren steeds populairder en dat komt door de volgende redenen. Blijf verder lezen om meer te weten te komen over bamboe vloeren, de voor- en nadelen en het stylen van de kamer met een bamboevloeren. Misschien wordt een bamboe vloer wel je nieuwe beste vriend.

Zoals de naam al verklapt is een bamboe vloer afkomstig van de bamboeplant. De meeste bamboevloeren worden gemaakt van Moso bamboe. Moso bamboe komt uit China en andere delen van Azië. Bamboe is uitgegroeid tot een populair alternatief voor hardhouten vloeren, omdat het zo lijkt op hout. Het voordeel van bamboe vloeren is dat het makkelijk te installeren is, het is eco-vriendelijk, het lijkt op hout, en het is bestendig tegen insecten en water. De nadelen van een bamboe vloer is dat het veel aandacht nodig heeft, in de zin dat je het vaak moet schoonmaken.

Hoe kan je een bamboe vloer stijlen? Het beste kan je de meubelen in de kamer combineren met tegenovergestelde kleuren. Hou de muren wit en laat het rustig overkomen. Hieronder hebben wij foto’s van de mooiste interieurs met een bamboe vloer.

Bamboe vloeren

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider