Pastelkleuren interieur

Pastelkleuren interieur

Veel mensen vinden dat de zomer de tijd is voor zachte en lichte kleuren en dat bij de winter meer donkere en warme kleuren passen. Maar een licht en zacht interieur is eigenlijk het hele jaar door leuk. In de zomer is het lekker licht maar in de winter kan je het interieur met zachte materialen ook een warme uitstraling geven. Pastelkleuren zijn voorbeelden van zachte en lichte kleuren die het goed doen in het interieur.

Al een tijdje zijn pastelkleuren helemaal hip voor in het interieur. Vooral in de Scandinavische en andere meer simpele interieurs zijn pastelkleuren populair. Maar ook in de landelijke stijl en alle ander interieurstijlen kan je deze kleuren goed verwerken. De combinatie van pastelkleuren en hout is een hele goede. Qua kleurcombinaties komen pastelkleuren helemaal tot hun recht met wit en grijs. Een lichtgrijze kleur op de muur met pastelkleurige meubels en accessoires  is hier een goed voorbeeld van.

Kleine vaasjes, kandelaars, kussentjes, bontdekens en grafische vormen zie je veel terug in combinatie met pasteltinten. De meest gebruikte pastel tinten zijn roze, blauw, groen en geel.

Lijkt een interieur met pasteltinten jou wat, maar wil je graag nog wat meer voorbeelden en inspiratie zien? Bekijk dan de pastelkleurige interieurs hieronder:

Pastelkleuren interieur

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider