Afrikaanse interieur

Afrikaanse interieur

Een Afrikaans interieur hebben is heel apart en heel creatief. Het is natuurlijk ook wel durven, want je kan je woonkamer zo niet één, twee, drie veranderen. Je blijft dan een beetje in die sfeer van Afrika en toch ook wel een beetje The Lion King…

Een Afrikaanse sfeer kan het beste creëren door materialen als hout, bamboe, dierenvachten en aarde tinten te gebruiken. Denk in de stijl van safari’s en serengeti. Bepaalde planten zijn dan ook een must in een Afrikaans interieur. Etnische vormen zijn ook echt in de stijl en de sfeer van Afrika.

Juist in de Afrikaanse safari stijl wordt er veel kleur gebruikt. Maar je kan het zo kleurrijk maken zoals jij dat wilt. Je hoeft natuurlijk niet meteen met een pantermotief aan de slag te gaan, of zebra, of leeuwen, maar zoveel mogelijk groen is wel mooi. Wat ook leuk is, zijn  knallende kleuren als geel en groen, maar ook aardetinten als rood, oranje en bruin.

Gebruik een subtiele manier van decoreren als je niet zo goed weet welke kant je op wilt gaan. Neem hiervoor dus die etnische invloeden in je huis. Die kan je zo toevoegen zonder een zebravel of een grote houten pop aan de muur.

Denk meer in de zin van vazen, potten, kleden, planten, kleine beeldjes, kleuren in de ruimte. Check deze plaatjes voor wat inspiratie.

Afrikaanse interieur

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider