6 interieurtoepassingen om je huis meer mannelijk te maken

6 interieurtoepassingen om je huis meer mannelijk te maken

Geen honderden kussens op de bank en rare tierelantijntjes op je vensterbank. Je woont immers niet meer bij je ouders thuis.. Als man zijnde wil je een stoer en functioneel interieur. Maar hoe maak je van je woning nou een man cave waar al je vrienden jaloers op zullen zijn? Met deze 6 tips kan je zelf aan de slag gaan om je woning meer mannelijkheid mee te geven.

Onafgewerkte bakstenen muren, buizen die in het zicht hangen en andere ruwe elementen

Geen idee welke kleur je die stenen muren in je huis moet geven? Mooi, laat maar zo. Hangen er nog een aantal buizen en leidingen in het zicht? Gewoon laten hangen. Hiermee kan je ideaal de basis voor het mannelijke ‘warehouse’ gevoel creëren in je woning. En het scheelt natuurlijk weer in de afwerking, mooi meegenomen.

industriele slaapkamer

Metaal, metaal, metaal

Metaal is van zichzelf natuurlijk al ontzettend stoer. Door dit subtiel (of juist niet he) terug te laten komen in je interieur creëer je direct stoere accenten. Denk bijvoorbeeld aan accessoires van metaal of gehele metalen meubels, zoals deze oude lockerkastjes die je als kledingkast kan gebruiken. Gaaf toch?

Industrieel wonen

Houten accenten

Houten planken, houten tafels, houten balken, houten trappen. Je begrijpt het wel, maak gebruik met houten elementen. Vooral in combinatie met metaal komt dit ontzettend industrieel over, maar slaat het gevoel ook niet direct door naar kil. De houten elementen zorgen ervoor dat het geheel toch nog een beetje een warme sfeer uitstraalt.

hout accenten

Steigerbuizen

Zoals al eerder aangegeven zorgen buizen die in het zicht hangen voor een industriële sfeer. Heb je dit niet standaard in je woning of is dit netjes afgewerkt, dan plaatst je ze toch lekker zelf! Met steigerbuizen kan je zelf van alles creëren, zeker in combinatie met steigerhout. Creëer heel wandrekken of bijvoorbeeld onderstaande ‘boekenplank’ van buiskoppelingen en steigerbuizen.

steigerbuis boekenplank

Leder

Een echte man kan niet zonder ‘een touch of leather’. Een leer element bij uitstek om in je woning te hebben is een leren Chesterfield bank. Een echte aandachtstrekker in je woonkamer en past perfect bij houten en metalen accenten.

grote leren bank

The finishing touch

Geen enkele man kan zonder een enige echte Globe bar in zijn huis. De meest mannelijke en industriële manier om je drankvoorraad enigszins verborgen te houden voor je schoonouders.

 

Globe bar

De sleutel tot een industrieel interieur is de aanwezigheid van elementen in je woning die anderen normaal zouden verbergen, zoals een stenen muur of metalen buizen, juist sterk naar voren laten komen en dit aanvullen met de juiste kleuren en passende meubels. Vintage meubels doen het vaak heel goed bij industriële look.

Struin het internet af, stroop je mouwen op en ga met deze tips aan de slag om jouw woning een stukje meer mannelijkheid mee te geven!

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door