Zelf een tafel maken

Zelf een tafel maken

Je hebt het idee in je hoofd en je wilt zelf een tafel maken, de perfecte tafel, eentje die helemaal naar jouw smaak is en volledig past binnen je interieur. Echter een lange zoektocht in alle mogelijke winkels leid je niet naar die ene tafel die je echt wilt, ze zijn te groot of te klein, niet in het juiste materiaal of niet in de juiste kleur.

Zelf een tafel maken

Het klinkt voor de meesten onder ons niet als evident om zelf een tafel te gaan maken, maar het is wel de mogelijkheid bij uitstek om een tafel te verkrijgen die aan al je wensen voldoet.

Ruime keuze

Als je beslist hebt zelf je tafel te gaan maken, dien je je nog enkele belangrijke zaken af te vragen. Je moet kiezen uit welk materiaal je je tafel wilt maken, je moet een plan maken van hoe groot/breed/hoog de tafel moet worden en je moet kiezen voor een welbepaalde afwerking van de tafel. Waar de grootte, kleur en afwerking vooral afhankelijk zijn van je smaak en bestaande interieur en dus alle kanten uit kan, dien je voor de keuze van het materiaal toch wel rekening te houden met een aantal zaken.

Eettafel zelf maken

Voor de keuze van het materiaal dien je er zeker van te zijn dat het gaat om een stevig en duurzaam materiaal. Een tafel moet immers toch wel iets van gewicht kunnen dragen en vervaardigt zijn uit een materiaal dat makkelijk afwasbaar is en tegen warmte en vochtigheid kan. Win dus hiervoor best even advies in, hetzij in een doe het zelf zaak of via diverse sites.

Naar het bepalen van de afmetingen kan je ook allerhande sites raadplegen die je daarbij helpen. We willen uiteraard een tafel die in verhouding is en waarvan alle afmetingen op elkaar zijn afgestemd.

Niet alleen kan je met het zelf maken van een tafel deze volledig afstemmen op je eigen smaak, je hebt ook een uniek meubelstuk in je interieur. Niemand zal een zelfde tafel als jij hebben en dat is altijd mooi meegenomen en een extraatje om mee uit te pakken bij je bezoek.

eettafel zelf maken

tuintafel zelf maken

Zelf een tafel maken

zelf eettafel maken

zelf steigerhouten tafel maken

zelf tafel maken

afbeeldingen: zwaartafelen, pinterest

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door