Zelf kussen maken

Zelf kussen maken

Kussens zijn de perfecte accessoire om de woon-, slaap- of kinderkamer op te fleuren. Waarschijnlijk heb jij op het bed of op de bank wel een paar leuke sierkussen liggen in een leuk kleurtje of printje. Maar heb je ook een kussen op de bank liggen met bijvoorbeeld een afbeelding van jouw eigen huisdier?

Met deze DIY kun je een kussen maken op basis van een foto van jouw huisdier. Vooral kinderen zijn vaak helemaal gek van een kussen met hun cavia of konijn erop!

Benodigdheden:
– Wit kussensloop of een andere witte stof
– Transfer papier
– Een goede foto van jouw huisdier (makkelijkst is met witte achtergrond)|
– Naaimachine
– Vulling voor het kussen
– Katoenschaar

Zoek allereerst een goede, scherpe foto van jouw huisdier. Het handigst is als de foto geen of een witte achtergrond. Als de foto wel een achtergrond heeft moet je deze of weg fotoshoppen of als je de foto op transferpapier hebt geprint wegknippen. Wanneer je de foto geprint het strijk je deze via het transferpapier op de witte stof. Wanneer de afbeeldingen er geheel op staat kan je deze uit gaan knippen met een katoenschaar. Hou 2,5 a 3 cm ruimte tussen de schaar en de foto, deze rand heb je nodig tijdens het naaien.

Knip precies dezelfde vorm nogmaals uit de witte stof, dit wordt de achterkant van het kussen. Leg nu de delen met de foto aan de binnenkant op elkaar en naai de randen aan elkaar. Laat een kleine ruimte onderaan het kussen open. Keer het kussen nu weer binnenstebuiten en vul het kussen op met de vulling. Naai nu de zoom dicht en klaar is jouw kussen!

 

kussen

Bron: gomakeme

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider