Zelf een kalender maken

Zelf een kalender maken

Als je altijd op zoek bent naar dingetjes van de vlooienmarkt die je een tweede leven wilt geven is deze DIY echt iets voor jou. Oude ansichtkaarten zijn vaak te vinden in tweedehands winkeltjes of rommelmarkten. Het leuke hieraan is dat ze vaak zo mooi vervaagd zijn. Lees verder om te zien hoe je deze ansichtkaarten kan gebruiken om een eigen kalender te maken.

diy1diy2

Wat heb je nodig voor deze DIY? Een kartonnen fruitdoosje, 12 ansichtkaarten, 180 index kaarten, een stempel waarmee je de datum kan stempelen, papiersnijder of schaar en dun touw.

diy3

 

Begin met het knippen van de indexkaarten. Knip ze door de helft of zorg er gewoon voor dat ze in het doosje passen. Bestempel daarna de maand en datum op elk kaartje (dit duurt niet langer dan 5 minuten per maand).

diy4 diy5

 

Hierna kan je de ansichtkaarten ook gaan knippen. Zorg ervoor dat de kaarten in de breedte even groot zijn als de indexkaartjes. Maar let op, zorg ervoor dat ze wel langer zijn dan de kaartjes. Er moet duidelijk een stuk boven de kaart uitsteken. Als je dit allemaal gedaan hebt kan je beginnen met het vullen van het kartonnen doosje. Plaats de kaartjes op volgorde met tussen elke maand een ansichtkaart.

diy6 diy7 diy8

 

En als laatste kan je er nog een schattig touwtje aan vast knopen.

 

 

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider