Slaapkamer trends 2016

Slaapkamer trends 2016

Wil jij je slaapkamer veranderen in een ruimte van rust en ontspanning, lees dan de onderstaande slaapkamer trends voor 2016. Slapen is een belangrijk onderdeel van ons leven, het geeft ons rust en energie om de volgende dag door te kunnen komen.

Meer dan alleen een slaapkamer

Meer dan eens is de slaapkamer in 2016 niet alleen om in te slapen maar kan het ook perfect functioneren als de ruimte waar je even lekker in kunt bij komen. Rustig wakker worden voordat je een drukke dag tegemoet ziet en even lekker ontspannen een boek lezen voordat je van een welverdiende nachtrust geniet. Bouw je slaapkamer om tot een relax ruimte door het plaatsen van en kleine koffietafel en een bank of sofa, zo kun je onderscheid maken tussen de momenten vóór en ná het slapen.

Licht en luchtig

Licht is een visuele uiting van kalmte, kies er in 2016 bijvoorbeeld voor om gebruik te maken van lichte tinten voor de muren gecombineerd met donkere gordijnen. Zo geef je de slaapkamer een kalme uitstraling en zorgen de donkere gordijnen voor voldoende verduistering om tijdens het slapen niet gestoord te worden door licht van buitenaf. Om daarbij een luchtigere sfeer te creëren maak je gebruik van kussens, veel kussen waar je lekker in weg kunt zakken, alsof je even in de wolken bent.

Alternatieve materialen

Het gebruik van houten pallets is de afgelopen tijd een groeiende trend geweest en dat zal in 2016 niet anders zijn. Houten pallets zijn voor bijna alles wel te gebruiken, zoals bedden, banken en zelfs koffietafels en kasten, met een goede afwerking kan het zelfs een luxe uitstraling krijgen, tikje alternatief maar zeker niet minderwaardig aan andere gebruikte materialen. Sterker nog, in combinatie met het gebruik van glas en staal creëer je zo makkelijk een industriële uitstraling voor je slaapkamer. Combineer dit met groene planten en kleurige bloemen en je hebt zo een levendige slaapkamer om jezelf even lekker in terug te trekken.

De natuur in huis

En zo komen we bij de volgende slaapkamer trend voor 2016, de natuur in huis. In 2016 gaan we ons steeds meer richten op het groen dat we in huis halen. Mooie grote planten en kleurige bloemen geven ons een natuurlijk en vrij gevoel gecombineerd met de heerlijke aroma die je anders alleen in de natuur tegenkomt. Een andere centrale rol in deze trend is gezondheid. Planten zuiveren de lucht en zorgen voor meer zuurstof. Combineer dit met een mooie indeling en accessoires en de slaapkamer zal in 2016 je favoriete plek in het huis worden. Met deze slaapkamertrends van 2016 verander je, je slaapkamer tot een paradijs waar je niet meer uit weg wilt.

Slaapkamer trends 2016 4

Shop dit gave SNURK POOL Dekbed op ilovemyinterior.com

Slaapkamer trends 2016 1

Slaapkamer trends 2016 3

Shop dit gave SNURK Dekbed op ilovemyinterior.com

Slaapkamer trends 2016 2

Slaapkamer trends 2016

Afbeeldingen: Interior Desiign | a merry mishap | int2architecture .ru |

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door