Stoere inrichting woonkamer

Stoere inrichting woonkamer

De hedendaagse mens gaat meer en meer kiezen voor een stoere inrichting woonkamer. De tierlantijntjes en frulletjes van de vorige generaties zijn volledig verdwenen uit onze leefomgeving. Stoer, ruw en landelijk zijn de trends van de laatste jaren. Ondanks het stoere en het ruwe gaan we toch ook voor gezelligheid en zachtheid. We zoeken rust en stilte na een hectische werkdag. Ons huis wordt een plaats waar je tot rust komt en gewoon geniet.

Stoere inrichting woonkamer

De woonkamer is nog steeds de plaats waar we het meeste tijd doorbrengen met familie, vrienden en kennissen. In deze kamer zien we vast en zeker deze trend naar een stoere inrichting. Vaak kiezen we voor een houten vloer, en soms wel voor heel ruw hout. Grote en ongelijke planken doen het goed als vloerbekleding. Ook voor de meubelen kiezen we meer en meer houten meubelen. Ze hoeven daarom niet boers of simpel te zijn. Het zijn klassevolle en stevige degelijke meubelen. Ze lijken tijdloos en gaan jaren mee. Het hout komt ook terug in de ramen en de deuren. Hout brengt een warme sfeer in huis en straalt gezelligheid uit. Wat de verlichting betreft, gaan we het vaak zoeken in landelijke of industriƫle lampen. Metaal, koper en ook wel hout hebben hun intrede gedaan in de verlichtingswereld. Het licht dat ze uitstralen, is diffuus sfeervol. We willen geen rechtstreeks licht in onze ogen laten schijnen. De woonkamer vraagt zacht en sfeervol licht. Tafellampen en vloerlampen ondersteunen de centrale lichtpunten die door hanglampen gecreƫerd worden.

Stoere meubels

Daarnaast zijn er heel wat accessoires die aansluiten bij deze ruwe en stoere wooninrichting. Kisten en bijzettafeltjes komen bijvoorbeeld uit tweedehandswinkels en krijgen een tweede leven. Voor de stoffen gebruiken we natuurlijke stoffen zoals katoen, wol en jute. Een poef in dikke wol of overgordijnen in ruwe katoen bijvoorbeeld passen perfect in onze stoere woonkamer.

De kleuren die we gebruiken zijn neutrale natuurkleuren: bruin, wit, beige of gebroken wit. Sinds kort zie je ook huids- of poederkleur opduiken. Dit benadrukt nog maar eens het natuurlijke dat we in onze interieurs willen brengen.

Kort samengevat kunnen we stellen dat we voor onze inrichting meer en meer naar eenvoud gaan. Het hoeft niet duur te zijn, maar we willen niet aan kwaliteit inboeten. We gaan voor degelijkheid en duurzaamheid. Het moet tegen een stootje kunnen. Een stoere inrichting woonkamer heeft al deze elementen in zich.

stoere inrichting woonkamer 1

stoere inrichting woonkamer 2

stoere inrichting woonkamer 3

stoere inrichting woonkamer 4

stoere inrichting woonkamer 5

stoere inrichting woonkamer 6

stoere inrichting woonkamer 7

stoere inrichting woonkamer 8

stoere inrichting woonkamer 9

stoere inrichting woonkamer 10

stoere inrichting woonkamer 11

stoere inrichting woonkamer 12

stoere inrichting woonkamer

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door