Slaapkamer landelijke stijl

Slaapkamer landelijke stijl

Het is een erg goed idee om je slaapkamer in een landelijke stijl in te richten. De landelijke stijl wordt namelijk gekenmerkt door rustige basic kleuren. Er wordt veel gebruik gemaakt van wit, grijs en bruin in allemaal verschillende tinten. Het is bijvoorbeeld erg mooi om je muren wit te schilderen en één muur lichtgrijs of lichtbruin. Je kunt dan de accessoires van je slaapkamer ook in deze kleuren nemen. Op deze manier wordt het een rustig geheel.

Bij de landelijke stijl zie je ook veel natuurlijke materialen zoals riet, hout en wol. En houten vloer past er goed in een slaapkamer. Daar zou je dan een lekker zacht schapenvachtje op kunnen leggen en een mooie rieten mand als decoratie. Het is handig en leuk om een grote rieten mand of kist aan het uiteinde van je bed te zetten. Zo krijg je niet overal losse meubels en je kunt hier ook nog eens leuke dingetjes op zetten. Een rieten mand of een houten krukje kunnen ook goed dienen als  nachtkastje. Het zijn trendy materialen die overal bij passen.

Een mooie tak of plant in je kamer staat erg gezellig en decoratief. Je kunt bijvoorbeeld een grote tak in een vaas zetten en hier allemaal kleine strikjes aan hangen. Een groot wit bed met lekkere zachte breisels en dekentjes past helemaal in de landelijke stijl. Het is niet alleen lekker zacht, het ziet er ook gezellig en fijn uit. Dat is meestal de bedoeling van een slaapkamer. Hang nog een mooie spiegel aan de muur of aan je houten kledingkast en je slaapkamer is helemaal af.

tips-kleine-slaapkamer

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider