Romantische woonstijl

Romantische woonstijl

Als je op zoek bent naar een rustige, elegante woonstijl dan past een romantische interieur misschien wel perfect bij jou! Deze woonstijl is vrouwelijk, en toch ook een beetje stoer.

De romantische woonstijl herken je aan de zachte kleuren, Engelse invloeden en vintage meubels. De basis van een kamer zijn de muren. je kunt ervoor kiezen om een van de muren in een zachte roze pasteltint te verven, zo heb je al meteen een mooie basis voor een romantische kamer. Ook wit, creme, beige en andere pastels zijn veel terugkomende kleuren in deze woonstijl.

Qua meubels kies je natuurlijk vintage. Je kan voor echte vintage items gaan of je kiest meubels met een vintage look. Bijna alle interieur winkels hebben wel vintage-uitziende items in hun collectie zitten.

Een kamer krijgt past echt een romantische sfeer als je accessoires toevoegt. Bij de romantische woonstijl zijn accessoires en decoraties namelijk essentieel. Ronde, krullende lijnen en sierlijke vormen zijn waar je naar moet kijken als je zoekt naar decoraties. Ook zachte stoffen met ruffles en ruches zijn erg populair in deze stijl. Denk bijvoorbeeld aan spiegels met krullende lijsten, plaids en dekbedden in zachte roze stoffen gedecoreerd met ruches.

Als finishing touch mag je bloemen zeker niet vergeten in een romantische woonstijl. Het liefst verse bloemen, maar nep bloemen of bloemenprint zijn ook helemaal goed.

Bekijk hieronder de inspiratie plaatjes voor een romantische woonstijl.

Romantische woonstijl

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider