Interieur ideeën landelijk wonen

Interieur ideeën landelijk wonen

Een landelijk interieur staat al een tijdje bovenaan in het rijtje favoriete interieurstijlen. Deze rustgevende woonstijl met neutrale kleuren en natuurlijke materialen is voor velen de ideale woonstijl voor de woonkamer. Met deze stijl kan je veel kanten op. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een romantisch landelijk interieur met oudroze details en houten sleutelkastjes, voor een minimalistisch landelijk interieur of een landelijk interieur meet veel dierenprint en zachte plaids.

De woonstijl is er populair en is dan ook bij veel mensen thuis te vinden. Om je woonkamer toch nog een beetje te onderscheiden van de rest hebben wij hieronder een paar leuke ideeën voor een landelijke woonkamer onder elkaar gezet.

Maak je eigen bijzettafel van boomstronk
Hout is echt onmisbaar in een landelijk interieur. Op onze website vind je meerdere DIY’s om verschillende bijzettafeltjes te maken van boomstronken. Hier is te lezen hoe je zelf een boomstam bijzettafel maakt voor in de huiskamer.

Kisten en kratten
Van houten fruitkratjes- of groentekratten kan je hele leuke kasten of schoenenrekken zelf maken. Deze houten kratjes zijn vaak al een een beetje beschadigd en dit is zelfs beter dan hele nieuwe kratjes gebruiken. Ook zijn bij winkels als Xenos en H&M op dit moment kleine look-a-like groentekratjes te koop waar je leuk kaarsen of bloemetjes in kunt zetten. Een ander idee is om een grote houten (schatkist) te gebruiken als tafel, bankje of om spullen in op te bergen.

Grote kannen en kruiken
Een leuke accessoire voor in een landelijk interieur is een grote, het liefst stenen, kan of kruik. Je kunt deze in de hoek van de kamer zetten of op een bijzettafel. Extra leuk is om meerdere kruiken en kelken in verschillende aten bij elkaar te zetten.

land

land1

land2

land3

land4

land5

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider