Plafond sierlijst

Een plafond sierlijst zie je in super chique hotel kamers. Zeker als het past in het thema van de kamer. Sierlijsten zijn vrij klassiek en geven een afgewerkte look aan de ruimte.

Het zijn net plinten, maar dan voor het plafond. Je hebt ze met verschillende soorten motieven. Natuurlijk zien we typerende krul erin terug. Er zitten vaak ook diverse bloemen in verwerkt. Net zoals bij de rozet staan ze voor de liefde en perfectie.

Er staan op het internet genoeg instructies over hoe je deze lijsten het beste kan bevestigen. Bij de rozetten plak je ze met een speciale lijm. De sierlijsten daarentegen zijn wat lastiger te bevestigen. Zoek goed uit welk methode het handigst is. Het verschilt ook wel per ondergrond. Bij de één werkt lijm heel goed, bij de ander werkt speciale tape heel goed. Als ze niet goed geplakt zijn, kan het er zo afvallen, waardoor het misschien kan breken. Let daar wel goed op. Ook de sierlijsten zijn de gemaakt van piepschuim. Sommige zijn ook van gips, maar die zijn vaak duurder en zwaarder.

De modellen van de sierlijsten zijn gordijnkoven, lambriserimg, kooflijsten en perklijsten. Kijk wat voor model jij wilt en wat het mooist staat in de jouw kamer. Kijk ook naar welke hoek het mooist valt, soms kunnen deze lijsten je kamer grote laten lijken. Dat willen we allemaal wel.

75-lijsten_1

127694c7cd2119889c80604a41e61667

Samples of a stucco moulding from plaster

Sierlijstbeeld

 

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider