Mooie oude kasten

Mooie oude kasten

Vintage meubels en klassieke meubels zijn weer heel erg populair geworden. Meestal worden deze opvallende items geplaatst in een ander soort interieur zodat ze extra opvallen. Het is bijvoorbeeld er mooi om een klassieke kast te zetten in een modern interieur. Het contrast is erg groot en de kast sprint er uit. Het is wel leuk om ook een paar klassieke accessoires aan je interieur toe te voegen als je voor deze combinatie kiest. Het wordt dan meer een geheel en een mooie mix tussen twee stijlen.

Klassieke kasten hebben meestal een grote spiegel aan de voorkant en veel versiering van hout. Deze kasten hebben vaak ook erg mooie pootjes en aan de binnenkant planken en een hang gedeelte. Deze klassieke kasten zijn van sterk en mooi hout. Vintage kasten zijn vaak van een andere houtsoort en hebben meestal een kleurtje. Deze kasten lijken ook echt ouder. Vintage kasten hebben vaak veel laatjes en deurtjes. Deze kasten passen goed bij een basic interieur. Het is bijvoorbeeld erg mooi om een knal blauwe vintage kast te plaatsten in een wit met grijs interieur.

Deze kasten zijn vaak wel prijzig. Je moet wel veel geluk hebben om een mooi exemplaar voor weinig geld te vinden. Je kunt deze kasten wel goedkoper vinden in Frankrijk. Daar zijn veel brocante winkels en schuren waar prachtige kasten staan. Het is wel iets moeilijker om deze kasten naar Nederland te vervoeren. In Nederland zijn ook veel vintage en brocante winkels maar daar betaal je meestal veel meer voor.

oudekast oudekast2 oudekast3 oudekast4 oudekast5 oudekast6 oudekast7

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider