Bijzondere boekenkasten trends 2018

Bijzondere boekenkasten trends 2018

Iedereen kent de Billy boekenkast van IKEA, maar wat als je op zoek bent naar iets originelers? Ook dan heb je keus genoeg, er zijn veel soorten designerboekenkasten en veel aparte ontwerpen zijn ook zo zelf gemaakt.

Witte boekenkast

Oude ladder

Heb je nog een oude ladder in de schuur staan? Vol met verfvlekken van die ene keer dat je het plafond ging witten? Maakt niet uit, des te beter. Schuur hem een beetje glad en wax of olie hem in, of gebruik hem helemaal ruw. Bevestig de ladder horizontaal aan de muur, zorg wel dat hij een eindje van de muur af staat, ongeveer 15 centimeter. Haal je lievelingsboeken uit de doos en zet ze tussen de sporten van de ladder.

Houten boekenladder

Ladderrek

Trapboekenkast

Heb je een loze ruimte onder je trap? Gefeliciteerd, daar kan je een heleboel leuke en praktische dingen mee doen. Bouw een boekenkast onder de loze ruimte en laat de traptreden goed uitkomen. Vul de boekenkast met boeken en je krijgt een enorm kleurrijk geheel. Kijk uit als je vanaf de trap een boek uit de kast wilt trekken, voor je het weet lig je ernaast.

Boekenkast onder trap

Witte boekenkast trap

Schilderijboekenkast

Soms zie je ze nog weleens, zo’n prachtige, gedecoreerde lijst van een heel groot schilderij. Als je de lijst mooier vindt dan het schilderij, haal het schilderij er dan voorzichtig uit. Meet de afmetingen van de lijst op en maak een boekenkast met precies dezelfde afmeting. Het wordt extra speels als je de schotten niet bij elke plank precies gelijk laat lopen. Bevestig de boekenkast aan de muur, eventueel met dunne pootjes voor extra ondersteuning, en plaats de lijst eromheen. Zet je boeken in je schilderijboekenkast en reserveer één of meerdere ruimtes in de boekenkast voor decoratie, zoals een foto, een mooi vaasje of een beeldje. Zo komt de boekenkast niet te vol over en blijft het leuk om naar te kijken.

Fotoframe

Geen ingewikkelde boekenkast

Heb je geen zin om een ingewikkelde boekenkast te kopen of te maken? Je kunt al enorm variëren door na te denken hoe je de boeken in de boekenkast zet. Bijvoorbeeld: op de bovenste plank zet je een serie boeken van hoog naar laag, op de plank daaronder zet je ze van laag naar hoog. Je krijgt daardoor een knikkerbaan effect. Je kunt de boeken ook bij elkaar groeperen op basis van kleur. Alle rode boeken bij elkaar, alle zwarte boeken bij elkaar, en dergelijke. Je let dan natuurlijk alleen op de kleur van de rug van het boek. Het is extra leuk als je ook let op de kleur van de accessoires die je erbij hebt staan, zoals een rood vaasje bij de rode boeken, een gele paardenbloem fris uit te tuin bij de gele boeken.

Witte boekenkast

Landelijke boekenkast

Gekleurde boekenkast

Beuken vakkenkast

Aardappelkistjes

Als je je groenten bij de groenteboer of bij de boer op de boerderij koopt, ken je ze wel: aardappelkistjes. Vraag of je er een aantal mag kopen en maak ze goed schoon zodat er geen spinnenrag of modder meer aan zit. Soms staan er van die mooie, authentieke, zwarte letters op. Je kunt ze ook altijd verven.

Hang ze op verschillende hoogtes aan je muur, dicht bij elkaar of juist niet. Horizontaal, de ander verticaal en een paar diagonaal. Je kunt natuurlijk zelf kiezen of je juist een strakke of een losse look wilt creëren. Vul de aardappelkistjes met boeken en klaar is je home-made, originele boekenkast.

Boekenvakje

Basic boekenkubus

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door