Abstract schilderij maken

Abstract schilderij maken

Altijd al jaloers geweest op mensen die prachtige, zelfgemaakte schilderijen aan de muur hebben hangen, terwijl het jou al niet lukt om een boerderij of een dolfijn te schilderen? Met deze DIY komt in iedereen een kunstenaar naar boven, en mislukken is bijna onmogelijk! Het schilderij van deze DIY is abstract, het bevat geen levensechte objecten en iedereen ziet er iets anders in.

Benodigdheden:
– Canvas
– Verschillende kleuren verf naar keuze + sowieso witte verf- Kwast
– Schilderstape

Eigenlijk is deze DIY heel simpel. Voor het verven van het canvas doek zijn er geen regels. Je mag de verf er in een keer opgooien en uitsmeren, dep bewegingen maken met sponsjes of met een kwast strepen trekken op het doet. Of natuurlijk een combinatie van deze technieken. Zorg ervoor dat het hele oppervlakte bedekt is met kleur. Leuk is om kleuren te kiezen die passen bij de accessoires of details in jouw interieur. Wanneer het doek helemaal bedekt is met verf laat je deze rustig opdrogen, we gaan pas weer verder als de verf helemaal droog is.

Maak met schilderstape een vissengraat patroon op het schilderij, op de foto’s hieronder kun je zien hoe je dit doet. Druk het tape goed aan en verf daarna voorzichtig met witte verf over het gehele schilderij heen. Wanneer de witte verf is opgedroogd kun je de schilderstape van het schilderij afhalen en het eindresultaat bewonderen.

schild

schild1

schild2

schild3

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider