Inrichten zolder

Inrichten zolder

Een zolder is altijd net even iets moeilijker in te richten dan een normale kamer. Dat komt vooral door de schuine wanden en de balken die eigenlijk elke zolder heeft. Je kunt sommige meubels dan niet plaatsten op een zolder omdat het gewoon niet past, maar er zitten eigenlijk ook best veel voordelen aan. Een zolder kan eigenlijk een hele extra kamer worden in plaats van een rommelkamer of een opslagruimte. Je kunt er een slaapkamer van maken, maar ook een wasruimte, relaxruimte of een werkkamer. Er zijn super veel opties, als je het maar goed aanpakt.

Een van de belangrijkste dingen is licht en een ruimtelijk effect. Grote dakramen kunnen heel erg goed helpen bij het verkrijgen van licht. Op de meeste zolders is het donker omdat er maar een klein dakraampje is. Als je een heel erg groot klapraam aanbrengt, dan lijkt de zolder al veel groter. Om de zolder nog ruimtelijker te laten lijken kun je wit gebruiken. Wanneer de balken en de muren wit zijn, zul je merken dat het al een stuk groter lijkt. De balken zou je ook niet kunnen verven, zodat ze de kleur van het hout houden. Een donkere kleur voor de balken is een slechte optie, het lijkt dan kleiner.

Gebruik op de zolder niet te veel meubels, het wordt dan veel te vol en veel te krap. De meubels die je gebruikt kun je het beste zo laag mogelijk houden. Bijvoorbeeld een lekker bed met een enorm dik matras, maar dan geen pootjes. Op de foto’s hier onder zie je een paar leuke foto’s van een mooi ingerichte zolder.

zolder zolder2 zolder3 zolder4 zolder5

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider