Het is al een tijdje een trend, maar het blijft…
Inrichting kleine keuken
Voor je begint aan het inrichten van een kleine keuken kijken we eerst wat je in die keuken moet gaan doen. Een keuken met een eethoek is iets anders als een keuken waar alleen gekookt wordt.
Ook in een kleine keuken is een eethoek mogelijk, een kleine eettafel met twee comfortabele stoelen is een gezelliger plekje om te eten als aan de koffietafel in de huiskamer, als je met twee personen bent tenminste. Een flesje wijn en een kaarsje en romantiek staat voor de deur.
De keuken is een werkplek
Natuurlijk heb je veel plaats nodig om te koken, een gasstel, maar beter nog, een inductiekookplaat, die is makkelijker schoon te houden. De ruimte om de etenswaar te bereiden; Goede werkbladen, van een materiaal dat makkelijk schoon te houden is, kunststof dus. Met een of twee RVS-spoelbakken en een kraan die hoog genoeg is om het water in beide spoelbakken te krijgen.
Opbergruimte, vooral veel opbergruimte, in de vorm van kasten en kastjes onder en boven je werkbladen, ook van kunststof natuurlijk. De keukenapparaten zou je zo veel mogelijk in de ruimte onder je werkbladen moeten onderbrengen, het liefst uitschuifbaar. Daardoor komen ze uit de kastjes direct op de goede hoogte.
Waarom de nadruk op schoonhouden?
Vooral in een kleine keuken valt elke onvolkomenheid onmiddellijk op, elke vlek en elk vuiltje wordt onmiddellijk gezien door wie er maar binnenkomt. En natuurlijk kun je niet goed eten klaarmaken in een vieze keuken. Schoonhouden is dus, vooral in een kleine keuken belangrijk.
Volgende blog: Oude stoelen leuk maken
Vorige blog: Horeca keuken inrichting