Je hoeft geen professioneel interieur designer te zijn om de…
Horeca keuken inrichting
De keuken van een hotel, restaurant of zelfs van een cafe is een professionele werkplek, en die moet voldoen aan heel veel regeltjes en wetten. Dit is niet iets wat je man even zelf kan regelen, daar is beslist professionele hulp bij nodig.
Werkplekken
Eigenlijk bestaat een horeca keuken uit verschillende kleinere ruimtes waar bepaalde etenswaren gescheiden worden klaargemaakt door verschillende chefs of souschefs. Die zijn namelijk gespecialiseerd of volgen een opleiding om zich te specialiseren. De chef bepaald wat er gekookt wordt, wanneer en hoe.
De inrichting is, ondanks de grootte van het geheel, eigenlijk heel eenvoudig. In het midden van de ruimte waar gekookt wordt staat een enorm fornuis met gaspitten, stalen kookplaten en soms zelfs inductiekookplaten naast elkaar aan twee, of vier kanten van het fornuis. De hele keuken straalt van het glanzende roestvrije staal.
Aan de wanden zijn de andere werkplekken aangebracht, waar bijvoorbeeld salades gemaakt worden, het gekookte vlees gesneden wordt, de eieren gepeld, kort en goed, waar het eten bereidt wordt.
Naar de gasten toe
Een wand is meestal gereserveerd voor de verbinding tussen de keuken en het bedienend personeel. Daar wordt de laatste hand gelegd aan de borden met de bestelde maaltijden.
Dat is ook waar de chef zijn, of natuurlijk haar meeste tijd doorbrengt, hij of zij is tenslotte verantwoordelijk voor de kwaliteit van de maaltijden wanneer ze de keuken verlaten.
Volgende blog: Inrichting kleine keuken
Vorige blog: Interieur met veel kleuren