Boomstam tafels

Boomstam tafels

Hout in het interieur is een echte trend op dit moment! Hout kan toegevoegd worden aan heel veel verschillende interieur stijlen maar past het allerbest bij een landelijk of modern interieur.
Je kan in woonwinkels houten accessoires voor in je huis kopen, maar zelf maken is eigenlijk veel leuker. Zelfgemaakte spullen hebben een unieke uitstraling en geven je huis iets authentieks.

Een leuke DIY om hout is huis te krijgen is een bijzettafeltje maken van een boomstam. Dit kost wel wat tijd, maar dan heb je ook wat!

Boomstam tafel DIY
Voor deze DIY heb je allereerst een stuk van een boomstam nodig. Zaag de boomstam tot de gewenste hoogte en zet nu de boomstamtafel op een droge plek te drogen. Voor je verder kan moet al het water uit de boomstam zijn, dit duurt behoorlijk lang (3 maanden). Wanneer de stam helemaal droog is kan je gemakkelijk de barst verwijderen.
Wanneer de barst verwijderd is moet je hem even goed glad schuren voor je er een paar lagen polyurethane coating op doet.
De uitgebreide versie van de DIY in het Engels vind je hier.

Ben je niet creatief genoeg om zelf een boomstam tafel te maken, of wil je hem nu al in huis en niet pas na drie maanden? Er zijn ook websites die boomstamtafels aan bieden, zo hoef je er thuis helemaal niks meer aan te doen!

boomstam tafel

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider