Zwart interieur woonkamer

Je denkt er misschien niet meteen aan als je een nieuwe kleur zoekt voor je woonkamer, maar toch kan het erg mooi staan. Ik heb het over zwart interieur. Zwart wordt meestal gezien als somber, saai en veel te donker voor in je huis. Op de voorbeeld foto’s hier onder zie je dat het juist heel erg gezellig en mooi kan zijn. Het is natuurlijk niet mooi als je alles zwart doet. Er moet een goede balans gevonden worden tussen zwart, wit en een andere kleur. Groen en blauw zijn kleuren die veel worden gebruikt in het trendy interieur van de laatste tijd. Deze kleuren in combinatie met zwart en wit kunnen je huis er fris en stijlvol uit laten zien.

Strakke zwarte meubels kunnen je huis erg stijlvol maken. Je kunt het geheel dan gezelliger maken doormiddel van accessoires zoals zachte kussens en een mooi vloerkleed. De tweede afbeelding hier onder is een perfect voorbeeld van een goede balans van zwart met kleur. Het geheel is netjes, gezellig en toch een beetje strak. Het vloerkleed en het schapenvachtje in de stoel maakt het huiselijk en de donkere muur met de strakke schilderijen maakt het trendy.

Als je met veel zwart wilt werken in je huis, is het belangrijk dat je dat wel op een lichte plek doet. Als je een erg donkere woonkamer hebt met kleine ramen wordt het eigenlijk altijd te donker. Je kunt in donkere ruimtes dan beter werken met witte muren en donkere accessoires. Op deze manier kun je wel het stijlvolle en strakke effect van zwart gebruiken, maar maak je je huis niet somber.

zwart

Romain Ricard © site internet book travail décoration

SONY DSC

zwart4

zwart5

 

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider