Zolder inrichten

Zolder inrichten

In horrorfilms is de zolder vaak de engste ruimte, maar gelukkig zijn er tegenwoordig zoveel mogelijkheden voor de inrichting van de zolder dat er niets engs meer aan is! Het kan een slaapkamer worden, een gameruimte, de studeerkamer of zelfs een extra leefruimte.

De zolder wordt meestal gekenmerkt door schuine daken. Sommige mensen vinden dit zonde van de ruimte, maar het kan juist ook een hele mooie toevoeging zijn. Mocht de zolder vaker worden gebruikt dan kan er ook nog voor gekozen worden om een dakkapel te laten plaatsen. Dit brengt meer licht en ruimte in de kamer.

Mochten de schuine daken toch behouden worden en de kamer worden ingericht als studeerkamer, dan is het altijd mogelijk om kasten op maat te laten maken. Deze passen dan precies tegen een muur aan met schuine randen. Ook is het zeker een tip, in het geval van een uitklapbare trap naar de zolder, om een vaste trap te laten plaatsen. Dit biedt veel gemak en het is daarom de kosten zeker waard.

De meeste zolders bieden ook nog eens een fijne extra: bergruimte achter de schotten. En een belangrijke tip bij zolderkamers is toch weer: gebruik lichte kleuren. Omdat de lichtinval vaak al wat minder is, laat een donkere kleur de ruimte vaak kleiner ogen.

 

zolder houten vloer

zolderkamer-modern

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior Insider