Zithoek inrichten

Zithoek inrichten

In grote, luxe huizen komt het vaak voor dat er een aparte zitkamer aanwezig is in het huis. In de woningen van de meesten van ons zal dat niet het geval zijn. In een huis met een gemiddelde grote is de zithoek vaak onderdeel van de woonkamer. In de woonkamer staat bij veel mensen ook een eettafel of andere grote meubelen die ervoor zorgen dat de woonkamer meer functies heeft dan alleen maar lekker zitten.

Er zijn verschillende manieren om van zithoek echt een apart hoekje in de woonkamer te maken. Wanneer jij graag een aparte zithoek wilt en de woonkamer een L-vorm heeft heb je geluk. Bij deze woonkamervorm kun je ervoor kiezen om de kleinere hoek om te toveren tot zitkamer, door de hoek in de woonkamer is de zithoek afgescheiden van bijvoorbeeld de eettafel.

Natuurlijk heeft niet iedereen een L-vormige woonkamer, maar ook met een andere vorm woonkamer kan je goed een aparte zithoek maken. Denk bijvoorbeeld aan een zogenaamde ‘room devider’, dit zijn vaak mooi gedecoreerde kamerschermen die je neer kunt zetten in de woonkamer om zo toch een aparte zithoek te krijgen. Wil je geen scherm in de kamer? Door de bank met de rug naar de rest van de woonkamer te zetten creëer je ook een aparte zithoek.

kamer

kamer1

kamer2

kamer3

Bron: Pinterest

 

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider

Er zijn 3 reacties op dit blog
  1. Kirsty op 2:05 pm

    Fijne tips! Wij hebben zelf de woonkamer en keuken aan elkaar zitten, maar doordat de keuken in een andere hoek zit heb je dat niet op een storende manier door 🙂