Zen slaapkamer

Zen slaapkamer

Je slaapkamer, de kamer waar je tot rust wilt komen en even de echte wereld wil vergeten. Het is dan natuurlijk noodzakelijk dat je kamer op de juiste manier ingericht is. Als je een echte zen slaapkamer wil hebben moet je vooral even verder lezen.

Het eerste wat je moet doen is de slaapkamer simpel inrichten. Doe niet te veel met decoraties en versieringen. En prop je slaapkamer niet met kleine dingetjes puur omdat je ze hebt. Ten tweede: haal alle elektrische apparaten weg uit de kamer. Deze passen namelijk echt niet in een zen kamer. Als je perse een tv wilt zorg er dan voor dat het in een hoek staat of verborgen. Hou je slaapkamer fris doormiddel van planten. Ze zuiveren de lucht en houden de kamer schoon. Kies voor een terrarium of een bonsai boom. Gebruik lichte, comfortabele stoffen, zoals linnen of wol. Als het gaat om kleur kan je het zo simpel mogelijk houden. Denk aan wit, crème en aardse tinten. Platform bedden zijn erg populair in een zen slaapkamer. Dat komt omdat ze zo simpel zijn en het lijkt alsof ze zweven. En door het platform om het bed heen heb je ook geen tafel of nachtkastje nodig.

Hieronder hebben we foto’s van de ideale zen slaapkamers.

cream-zen-inspired-bedroom cream-zen-inspired-bedroom1 minimalist-platform-bed ocean-view-bedroom-zen platform-bed-grey-wallpaper relaxing-bedroom-interior-design zen-bedroom-accessories

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider