Zelf lampjes maken

Zelf lampjes maken

Als je een makkelijke accessoire zelf wilt maken, is een lampje de perfecte keuze. Je kunt het zo moeilijk maken als je zelf wilt, maar dat hoeft gelukkig niet. Je kunt vaak met spullen die je al in huis hebt een heel eind komen. Zo kun je zelfs van een wijnglas en een stuk plastic of papier een super mooi lampje maken! Je moet er dan wel voor zorgen dat het geen dun papier is, want dan heb je kans dat het gaat branden en dat is best gevaarlijk.

Je kunt ook erg mooie lampen maken van flessen. Je kunt ze ophangen en er een lampje in stoppen, maar je kunt ze ook vullen met gekleurde snoeren. Eigenlijk zeggen de afbeeldingen hier onder al genoeg. Het is trouwens ook erg leuk om een oude lampenkap te beschilderen. Met felle kleurtjes krijg je enorm mooi licht. Een witte lampenkap is dan natuurlijk wel het handigste. Je kunt het ook iets origineler doen, en er iets grappigs van maken. Een ananas bijvoorbeeld! Dat was dé zomertrend, dus kan kun je het ook best even doorvoeren in de herfst.

Als je met de ‘houttrend’ mee wilt gaan kun je een tak gebruiken als lampenhouder. Je maakt het snoer er dan gewoon aan vast met kleine krammetjes en klaar is je lamp. Makkelijk en eenvoudig. Een zelfgemaakte lamp is trouwens ook leuk als cadeau. Het is echt iets van jezelf en erg handig. Een lamp kun je namelijk altijd wel gebruiken.

lamp lamp2 lamp3 lamp4 lamp5 lamp6

 

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider