Zelf kledingrek maken

Zelf kledingrek maken

Een kledingrek in je kamer is een echte trend op dit moment. Ergens is het ook heel logisch, waarom zou je je mooie kleding in de kast verstoppen als je ze ook tentoon kan stellen in je kamer? Het leukste is om voor een speciaal en opvallend kledingrek te gaan. Hieronder vind je drie gemakkelijke DIY’s die echt iedereen kan maken. Zeker met een beetje hulp van een handige buurman of een familielid die wel overweg kan met een hamer en wat spijkers.

Kledingrek van tak
Deze DIY staat heel mooi in witte, minimalistische of landelijke kamers. Het enige wat je door dit kledingrek nodig hebt is een grote, stevige tak, witte verf, ijzerdraad (of een soort touw) en haken. Zoek in het bos een grote stevige tak en uit verf die thuis wit. Je kunt ook voor en andere kleur kiezen als dat beter bij jouw kamer past. Wikkel het ijzerdraad of het touw om de tak heen aan beide zijkanten. Blijf ongeveer 10 centimeter verwijderd van het uiteinde van de tak, als je het draad dichterbij bevestigd kan de tak eruit schuiven. Bevestig de haken aan het plafond en hand hier de uiteindes van de draden in.

Ladder kledingrek
Deze DIY is echt super simpel. het enige wat je nodig hebt en een ladder, ijzerdraad/touw en haken voor in het plafond. Als je wil kan je de ladder eerst nog schilderen voor je hem ophangt. Wikkel het draad of touw om de buitenste spijlen van de ladder heen en bevestig deze in de haken aan het plafond. Klaar is kees!

Geregen kledingrek
Voor deze DIY heb je een stevig touw nodig en grote houten kralen of andere decoratieve grote kralen. Rijg de kralen vervolgens aan het touw, zorg dat het touw helemaal vol zit met kralen. Bevestig een van de haken aan het plafond en de andere haak aan de muur. Zorg dat de haak aan de muur wat lager zit dan de haak aan het plafond, je wil een aflopende lijn creƫren. Span het touw niet helemaal strak, maar zorg er ook voor dat hij niet te los is, je wil namelijk niet dat je kleding op de grond hangt.

kledingrek maken

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider