Woontrends 2016

Woontrends 2016

De woontrends 2016 bieden bergen inspiratie. Heb je zin om het jaar fris te gaan starten in een huis met een nieuwe inrichting? Dan ben je hier aan het goede adres voor veel hippe tips.

Woontrends 2016 nummer 1: Scandinavië in pastel

De Scandinavische woonstijl is al jaren in opkomst, maar is in 2016 echt niet meer weg te denken uit de wereld van het interieur. Deze stijl combineert zacht met hard. Dat uit zich bijvoorbeeld in kleur: de hoofdtoon is een overdaad aan wit met accenten in zwart en pastel. Ook in de materiaalkeuze zie je dit terug: hout en andere natuurlijke materialen worden gecombineerd met meer industrieel ijzer. Daardoor is een Scandinavisch interieur altijd warm maar nooit truttig. Wat ons betreft een geniale uitvinding.

Woontrends 2016 nummer 2: minimalisme

Minimalisme is een stijl die in de Verenigde Staten al niet meer weg te denken is. Het is een stijl die alle nadruk op de essentie legt en het overige weg laat. Hierdoor straalt een ruimte rust uit en wordt de aandacht getrokken naar de paar voorwerpen die daarom vragen. Zo valt dat prachtige beeldje op je plank veel meer op als het het enige is wat op die plank staat, versus wanneer het omringt wordt door boeken, vaasjes en andere tierelantijntjes. Minimalisme doet denken aan Japans zen en de stijlen kunnen inderdaad goed samen gaan, maar dat is niet vereist. Een minimalistisch huis kan zowel industrieel als vol natuurlijke materialen zijn. Zo lang er maar een minimaal aantal objecten in de ruimte staat. Heerlijke rust.

Woontrends 2016 nummer 3: de loft

In 2016 is een huis met zeer veel openheid helemaal ‘hot’. Dat betekent bijvoorbeeld niet alleen een open keuken, maar nog veel meer verwijderde muren. Ook ramen van vloer tot plafond helpen om een gevoel van openheid te creëren. De loft trend is niet voor elk huis geschikt en ook niet praktisch voor elke gezinssituatie, maar het is absoluut een stijl die kan tot inspiratie kan leiden. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor glazen deuren in plaats van houten deuren die ruimtes verbinden. Dit heeft in essentie hetzelfde effect: veel licht. Fijn!

Wil je aan de slag met een nieuwe inrichting in je huis? Dan hopen we je hierbij een boel inspiratie te hebben gegeven om aan de slag te gaan. De woontrends 2016 zijn nu eenmaal te aantrekkelijk om aan te ontsnappen.

nieuwe woontrends

nieuwste woontrends 2016

Home Story

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

© Tietoa Finland Oy

Woontrends 2016

nieuwe woontrends 2016

Afbeeldingen: pinterest

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door