Woonkamer sfeer ideeën

De woonkamer is een belangrijke ruimte in het huis. Het is een ruimte waarin je samen tv kijkt met het gezin en bij praat met familie en vrienden. Met deze tips heb jij binnen no time een sfeervolle woonkamer waarin iedereen zich op thuis zal voelen.

Heel belangrijk voor sfeer in de woonkamer zijn lichten. Wanneer het licht heel fel en hard is, maakt dit de ruimte ook meteen vrij hard en kil. Door het licht te dempen en wat kaarsen neer te zetten geef je de ruimte sfeer en gezelligheid. Ook decoratielampjes (of kerstlichtjes) in een hoek of langs het ram ophangen is een leuke sfeervolle decoratie.

Een kale woonkamer zonder decoraties en accessoires doet kil aan. Fleur de bank op met kussentjes en  kleden of plaids van zachte stoffen. Een kleed op de vloer geeft ook een huiselijke en gezellige uitstraling. Persoonlijke elementen zoals een paar fotolijstjes met afbeeldingen van familie en vrienden geven ook sfeer aan een woonkamer.

Warme kleuren of de muur en in meubels geven je huis sfeer. Kies daarom niet voor hele koele tinten zoals ijsblauw op de muur. Wil je wel graag een wat koelere tint op de muur, combineer deze dan wel met meubels in warme tinten. En ten slotte, een zacht muziekje op de achtergrond brengt ook erg veel sfeer en gezelligheid in huis.

 

sfeer in huis

 

sfeer in huis brengen

sfeer thuis

sfeer

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider