Woonkamer kleuradvies

Woonkamer kleuradvies

De kleurtrend voor de woonkamer is basic met gekleurde accenten. Dat houdt eigenlijk in dat je de muren en de grote meubels is rustige kleuren kiest. Voorbeelden daarvan zijn grijs, lichtbruin, taupe, wit of pastelkleuren. Op deze manier maak je een rustige basis waar je veel mee kunt doen. Deze basis is dan natuurlijk wel een beetje saai. Daarom kun je er leuke kleuren aan toevoegen, bijvoorbeeld accessoires en kleinere meubels in twee of drie kleuren. Als je van koele kleuren houdt, kun je meerdere tinten blauw gebruiken. Donkerblauw met aqua en groen past erg mooi bij grijs en wit.

Als je liever warme kleuren wilt, kun je lichtbruin goed combineren met geel en oranje. Omdat het grootste deel van je woonkamer basic is, kun je het ook makkelijk weer veranderen. Het is dus niet handig om je muren in hele opvallende kleuren de verven, of je bank in een kleur te kiezen waar je na een jaar alweer genoeg van hebt.

Op onderstaande afbeeldingen kun je zien hoe je met een paar gekleurde accessoires veel sfeer en gezelligheid in je woonkamer kunt brengen. Het hoeft dus niet meteen saai te worden door de rustige basis. Dat is namelijk iets dat veel mensen denken. Op de tweede afbeelding zie je dat het ook mooi is als je alleen maar gebruik maakt van basiskleuren. Om er dan wat speelsheid in te brengen kun je gebruik maken van opvallende en aparte materialen. Hierdoor heb je een rustig maar zeker niet saai interieur met veel natuurlijke en gezellig accessoires.

kleuradvies

 

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider